Flandes. Brusel.les - Gant - Amberes - Bruges.
AGOST 2024


Del 15/08/2024 al 22/08/2024
8 dies
per persona 1670 Queden places lliures
  • Del 15/08/2024
    al 22/08/2024
  • 8 dies
  • Avió
  • Regions d'Europa
  • Ciutat amb encant
  • Història
  • Arquitectura

  • Clara Ros

Descripció

Flandes. Brusel.les - Gant - Amberes - Bruges.

El comtat de Flandes va ser fundat al segle X. Des d'aleshores fins hui  ha passat brillants moments de glòria i episodis de grans crisis, guerres i fam. D'aquesta fulgurant història aquest país ha aconseguit malgrat tot ser una de les regions europees més desenvolupades i riques. Model a seguir per moltes altres. Des dels temps medievals on els seus cavallers desfilaven cap a futurs incerts a la tova revolució industrial,des del període artístic que hem anomenat gòtic fins a l'art nouveau, Flandes té suficients al·licients per a dedicar-li un gran viatge. Descobrirem la capital federal del país i capital de la unió europea, Brussel·les. Juntament amb aquesta les ciutats que donen forma la regió: La màgica Bruges, descrita com la Venècia del nord, Gant, la ciutat del corder místic, o Anvers, grandiós mercat de diamants i urbs cosmopolita. Volem ensenyar-vos Flandes des de totes les perspectives sempre acompanyats pels grans mestres: Memling, Van Eyck, Van der Weyden, Rubens.

Inclou

  • Vol directe des de València
  • Hotel i desdejuni
  • 3 Mitjes Pensions
  • Assegurança de viatge
  • Guia FPR
  • Itinerari en Bus

Opcions

  • Assegurança cancel·lació + 50 €
  • Habitació individual + 420 €

Guia

Ens acompanyarà:

Clara Ros
Professora d'Història de l'art..

Preu

El preu d'aquest viatge és de 1670 € + 65 € de taxes


Programació

15 agost. Vol València-Brussel.les. Brussel.Les- La ciutat vella.

Concentració a les 06.00 a l’aeroport de Manises. Vol directe València – Brussel.les. La capital de Bèlgica és també capital de la Unió Europea. Fundada a finals del segle X com a seu d'un castell d'aquella remota Lotaríngia es va convertir en etapa imprescindible entre la costa Flamenca i la regió de Colònia. Ja al segle XVI l'emperador Carles V és coronat a Santa Gúdula. Guerres de religió, d'independència dels països baixos, revoltes socials, invasions franceses, etc. aniran modelant una ciutat que el 1830 després de la revolució esdevindrà la definitiva capital del nou estat Belga. Després de la guerra mundial alguns dels seus barris foren arrasats completament i aparegueren noves construccions algunes sense molt d'encert. Hui anirem al vell cor de la ciutat. Passejarem la gran plaça, una de les més belles del món, i tota la ciutat antiga: L'Hotel de Ville, La casa del rei, la Borsa, l'església de Sant Nicolau, les Galeries Reials St-Hubert, la Rue des Bouchers . La catedral de Sts. Michel i Gudula ens portaran al món medieval. No faltarà el gran símbol de la ciutat: Manneken Piss.  A última hora trasllat a Gant i hotel al centre tots els dies. Hotel NH Gent Belfort Gant 4*. Sopar.

 

16 agost. Gant.

Des del nostre hotel tenim tot un dia  per gaudir de la ciutat que va vore nàixer a l'emperador Carles V amb un llarg i agradable passeig pel centre, destacant el Graslei i Korenlei, el castell dels comtes de Flandes, el pont Sant Miquel, el barri de Patershol amb els seus carrers empedrats d'origen medieval. etc. També Gant és famosa per la qualitat -i quantitat- de les seues cerveses. Amb el nostre guia descobrirem els principals indrets després tindrem temps lliure.

 

17 agost. Bruges.

L'any 892 el comte Balduí Braç de Ferro va aixecar un castell destinat a protegir la costa de Flandes dels atacs dels normands. Des d'aquella època la ciutat de Bruges ha anat fent-se camí i és hui en dia una de les viles més boniques del nord d'Europa. Tindrem el dia per conèixer alguns dels racons més característics de la Venècia del nord. Des del beguinatge, al sud de la ciutat, el principal canal de la vila, reflectant les façanes medievals, ens portarà a la plaça del Burg. Sempre acompanyats pels cignes, prínceps dels canals.

 

18 agost. Leuven-Lovaina.

La Capital històrica de brabant flamenc va ser centre draper de gran importància des de l'edat medieval. Seu d'una de les més famoses universitats catòliques del món i en la que Erasme de Rotterdam creà el Col·legi de les tres llengües. Farem un llarg passeig  per tota la ciutat. Descobrirem la plaça del "Stadhuis" amb l'església de sant Pere, la biblioteca universitària amb la seua torre que imita la Giralda de Sevilla i el Gran Beguinatge, fundat el 1230 i inscrit al patrimoni mundial de la Humanitat. Sopar.

 

19 agost. Brussel.Les- Mont Des Arts. Sablon-Barri Europeu.

Leopold II concentrà una de les millors col·leccions d'art a l'actualment conegut com  “quartier”dels museus. Farem un passeig pel barri de "Le Sablon". Antic districte aristocràtic que al llarg del segle xx va anar transformant-se en una zona popular presentant en l'actualitat un "allure chic" La plaça del Gran Sablon amb les seues façanes antigues, Ntra. Senyora de Sablon, la Rue de la Regence. La plaça reial ens aproparà al Palau reial, el parc de Brussel·les i el palau de la nació. A la vesprada ens endinsarem en el món museístic fent una visita a les col.leccions reials de Belles Arts. El Louvre Belga. -Visita per lliure- Podrem gaudir de les millors obres d'art dels meravellosos pintors dels països baixos: Brueghel, Van der Weyden, Petrus Christus, Van der Goes o Rubens. Temps lliure. Sopar.

 

20 agost. Ambers.

Ciutat portuària de primer ordre i gran centre del comerç mundial de diamants, el passeig pel seu centre és tot un goig. Al voltant del Museu de Belles Arts les galeries d'art, els cafès bohemis i restaurants a la moda assalten als visitants en cada cantonada. L'estació central ferroviària és punt neuràlgic dels barris més cosmopolites de la vila. Amb la nostra guia agafarem el puls a aquesta vital ciutat. Després tindrem temps lliure .

 

21 agost. Museu Memling A Bruges-Damm.

Eixirem al matí de nou cap a Bruges. Dedicarem el matí a continuar coneixent la ciutat, però hui entrarem al Museu Memling en St-Jan. Aquest fabulós museu està en l'antic hospital de Sant Joan, del segle XII, les sales dels malalts han estat superbament restaurades. En l'antiga capella de l'Hospital s'exposen sis teles del gran pintor Hans Memling. Les vorem. Després tindrem temps lliure en Bruges. A la vesprada abans de tornar a Gant passejarem el poblet de Damm on degustarem el sabor del camp flamenc en la vida tranquil·la i lenta en les seues places i carrers. En acabat tornarem a Gant.

 

22 agost. Vol Brussel.les-València.

A l’hora convinguda anirem a l’aeroport de Brussel.les per agafar un vol cap a València. Arribada cap a les 13 hores.



Visitarem